Tisztelt Partnereink! - 2008. december 18.
Ezúton tájékoztatjuk minden kedves Partnerünket, hogy Budapesti Irodánk 2008. december 24. és 2009. január 4. között zárva tart.
Ezúton kívánunk Önöknek és minden munkatársuknak Kellemes Ünnepeket, egészségben és üzleti sikerekben gazdag Boldog Új Évet!
A Zoom.hu az Eastinfo segítségével forgatott Pekingben - 2008. szeptember 8.
A Zoom.hu portál magyarul beszélő kínai kollégáink segítségével forgatott Pekingben az Olimpia idején.
Tisztelt Látogatónk! - 2008. augusztus 8.
Üdvözöljük az Eastinfo Kft. megújult weboldalán, reméljük, könnyen megtalálja az Önt érdeklő információkat. Kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatban állunk rendelkezésére.
Az Eastinfo Kft. új irodába költözik - 2008. június 1.
2008. június elsejétől a Budapest China Martban folytatjuk munkánkat.
Magyar Évad záró rendezvénye
2008. május 28 – június 3. között Kantonban, Hongkongban és Shenzhenben került megrendezésre a Magyar Évad záró rendezvénye.
Magyar Évad harmadik szakasza
2008. április 6-12. között Lanzhouban, Chengduban és Qingdaoban került sor a Magyar Évad harmadik szakaszára.
Tavaszünnep (Holdújév) Kínában – 2008. február 1.
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton hívjuk fel minden kedves Partnerünk figyelmét, hogy a Tavaszünnep (Holdújév) Kínában hivatalos ünnep.
Könyvajánló – 2007. november 20.
2007. november 5-én a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karának Országtanulmányok sorozatában megjelent a Kultúrák@kontextusok.kommunikáció című könyv (Perfekt Kiadó, szerkesztette Dr. Hidasi Judit).
Magyar Évad Kínában - Kína-évad a világban – 2007. október 11.
Milyen a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlődésének jövője? És milyen Kína jövője - ahogy Pekingből látszik?
Munkaszünet Kínában 2007. október 1-7. – 2007. szeptember 28.
 
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket arra, hogy október elseje Kína nemzeti ünnepe, 1949. október elseje a Kínai Népköztársaság kikiáltásának napja.
A nemzeti ünnep alkalmából október 1-től kezdődően Kínában egy hetes munkaszünet lesz, ez idő alatt a kínai tárgyaló feleket nem, vagy csak korlátozottan lehet elérni. Az ebből fakadó késedelmekkel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ebben az időszakban az Eastinfo Pekingi Irodája is csak korlátozottan lesz elérhető.
Az ünnep utáni első munkanap október 8., hétfő.
Uniós szinten is lobbizhatunk Kínában 2007. július 30.
 
Az Európai Unió Kereskedelmi Kamarájának Kínai Képviseletén keresztül a magyar célok is nagyobb erőt képviselve juthatnak el a kínai döntéshozókhoz, valamint a tagság révén a tagországok közötti információcserére és a magyar szakmai kamarákkal való kapcsolatfelvételre is több lehetőség nyílik - mondta Mohr Richárd, az Eastinfo Kft. ügyvezető igazgatója, aki a Pekingi Magyar Nagykövetség ajánlása alapján Magyarország képviselője az EU Kínai Kereskedelmi Kamarában (EUCCC).
Elköltöztünk – Új cím és telefonszámok – 2007.05.04.
 
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapesti Irodánk 2007. május 2-ától új telephelyen működik.
Új címünk: Kiscelli Irodaház, 1034 Budapest, Bécsi út 126-128.l. emelet C110.
Új telefonszámunk: 889-6135
Faxszám: 889-6136

Elérhetőségeink
Munkaszüneti napok Kínában 2007. május 1-7. – 2007.04.28.
 
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmét arra, hogy a közelgő május 1-je Kínában hivatalos ünnepnek számít, így május 1-től május 7-ig, egy héten keresztül a kínai tárgyaló feleket nem lehet elérni.
Az ebből fakadó késedelmekkel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ebben az időszakban az Eastinfo Pekingi Irodája is csak korlátozottan lesz elérhető.
Tavaszünnep (Holdújév) Kínában – 2007. január 24.
 
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmét, hogy a Tavaszünnep (Holdújév) Kínában hivatalos ünnep. A hivatalos munkaszünet február 18-25., de sok vállalat és gyártó az ezt megelőző és követő 1-1 hétben sem elérhető. Ez idő alatt a kínai feleket nem lehet elérni, ilyenkor a Kínába való vagy Kínán belüli utazás nehézkesebb és drágább lehet.
Az ebből fakadó késedelmekkel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ebben az időszakban az Eastinfo Pekingi Irodája is csak korlátozottan lesz elérhető.
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk! – 2006. december 21.
 
Ezúton kívánunk Önöknek és minden munkatársuknak Kellemes Ünnepeket, egészségben és üzleti sikerekben gazdag Boldog Új Évet!
Munkaszüneti napok Kínában 2006. október 1-7. – 2006.09.10.
 
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket arra, hogy a közelgő október 1-je Kína nemzeti ünnepe, mivel 1949. október elseje a Kínai Népköztársaság kikiáltásának napja.
Újabb esettanulmány – 2006.04.18.
Az újabb letölthető esettanulmány ismét egy olyan esetet dolgoz fel, amelyben megfelelő megelőző szakértői munkával sikerült nagyobb veszteséget kivédeni.
Munkaszüneti napok Kínában 2006. május 1-7. – 2006.04.18.
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmét arra, hogy a közelgő május 1-je Kínában hivatalos ünnepnek számít, ami azzal is együtt jár, hogy május 1-től május 7-ig, mintegy egy hét időtartamon keresztül a kínai tárgyaló feleket nem lehet elérni.
Az ebből fakadó késedelmekkel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ebben az időszakban az Eastinfo Pekingi Irodája is csak korlátozottan lesz elérhető.
Az emberi tényező és az üzleti kultúra szerepe – 2006.04.12.
Az emberi tényező és az üzleti kultúra szerepe címmel tartott előadást dr. Kende Mária, cégünk ügyvezetője a CEU Business School által szervezett "Kína helye az üzleti stratégiában - Van már Önöknek Kína-stratégiája?" című rendezvényen. Az egész napos, sikeres rendezvényen többek között dr. Huszty András magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Czakó Ferenc, a Synergon elnöke és Derzsy Péter tartott előadást. Dr. Kende Mária előadásában az Eastinfo Kft. évtizedes munkája során felhalmozott protokolláris és interkulturális tapasztalatokat ismertette a hallgatósággal.
Letölthető esettanulmányok – 2006. március 2.
Az Eastinfo Kft. tanácsadó cégként nemcsak a szolgáltatásainak egyre magasabb színvonalát, az ügyfelek minél igényesebb és teljesebb kiszolgálását tartja fontosnak, hanem azt is, hogy a Kína iránt érdeklődők számára tudásbázist alakítson ki. Hosszú évek alatt felhalmozott tapasztalatunk sok esetben segített partnereinknek elkerülni különféle veszélyforrásokat és megtakarítani felesleges kiadásokat. Weboldalunk most induló új pontjában esettanulmányokat teszünk közzé, amelyek rámutatnak a Kínával való együttműködés kockázataira és az általunk kínált megoldásokra.
A Kína-jelenség megértése – Beszélgetés a Kossuth Rádióban – 2006. február 7.
A Kossuth Rádió (http://www.radio.hu) Pénz Piac Profit című tegnapi adásának vendége volt Mohr Richárd, cégünk ügyvezető-tulajdonosa, valamint Bogár László közgazdász, egyetemi tanár.
Tavaszünnep (Holdújév) Kínában – 2006. január 19.

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmét, hogy a közelgő Tavaszünnep (Holdújév) Kínában hivatalos ünnepnek számít, ami azzal is együtt jár, hogy január 27-től várhatóan február 5-ig, mintegy másfél hét időtartamon keresztül a kínai feleket nem lehet elérni.
Az ebből fakadó késedelmekkel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ebben az időszakban az Eastinfo Pekingi Irodája is csak korlátozottan lesz elérhető.
A Menedzsment Fórumban az Eastinfo Kft. – 2006. január 5.
A Menedzsment Fórum (http://www.mfor.hu) Üzleti Negyed rovatában Szemán László cikkíró foglalkozott Magyarország és Kína kapcsolatával, kiemelt figyelemmel a testvérvárosi kapcsolatokra, a magyar vállalkozások üzleti lehetőségeire Kínában, valamint a magyar könnyűipar helyzetére a két ország kapcsolatának vetületében. A szakmailag helytálló és független cikkben a szerző forrásként jelölte meg vállalkozásunkat, az Eastinfo Kft. is.
A teljes cikket itt olvashatják: http://www.mfor.hu/cikk.php?article=24408&pat=5
Amerika után Ázsia felé menet - HTEC Szakmai Fórum – 2005. 11. 8.
Az IHM, a Magyar Technológiai Központ (HTEC) és az IVSZ „Amerika után Ázsia féle menet” címmel szakmai fórumot rendezett a magyar infokommunikációs szektor ázsiai lehetőségeiről, valamint a kínai-magyar kereskedelemről.
A minisztérium az amerikai Vienna városa után megnyitotta ázsiai HTEC-irodáját (Hungarian Technology Center – Magyar Technológiai Központ) Kínában, Shenzhen városában.
Munkaszüneti napok Kínában 2005. október 1-7. – 2005.09.22.
Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket arra, hogy a közelgő október 1-je Kína nemzeti ünnepe, mivel 1949. október elsején a Kínai Népköztársaság kikáltásának napja.
Gyurcsány Ferenc kormányfő látogatása Kínában – 2005.09.20.
Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítését szorgalmazva, 2005. szeptember 7-9. között munkalátogatást tett a Kínai Népköztársaságban. Útjára felesége, Dobrev Klára, a kormány több tagja és mintegy 30 üzletember is elkísérte. A látogatás során a tolmácsolási feladatokat, az Eastinfo Kft. munkatársai látták el.
Meghosszabbította megállapodását a Malév Rt. és a Hainan Airlines Csoport újabb egy évre – 2005.09.20.
Gönczi János, a Malév Rt. vezérigazgatója és a Hainan Airlines Csoport elnöke, Cseng Feng újabb egy esztendőre hosszabbították meg a közvetlen Budapest-Peking járat üzemeltetéséről szóló megállapodásukat.
Magyar Technológia Központ létrehozásáról született megállapodás Pekingben – 2005.09.20.
A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként 2005. szeptember 8-án az informatikai és hírközlési miniszter Magyar Technológia Központ létrehozásáról írt alá megállapodást Kínában.
Az Eastinfo szerkesztésében megújult a kina.lap.hu oldal - hirdetési lehetőség Önnek is! - 2005.07.22.
Cégünk átvette a kina.lap.hu oldal szerkesztését, és jelentősen megújította tartalmát. Az oldal szerkesztése révén hirdetési felületet tudunk biztosítani, ahol napi 80-100, Kína iránt érdeklődő egyedi látogató láthatja az Ön hirdetését.
Veres János pénzügyminiszter látogatása Kínában - 2005.06.29.
Veres János pénzügyminiszter Kínába látogatott, ahol Jin Renqing pénzügyminiszterrel és más állami vezetőkkel is találkozott. A látogatás során Mohr Richárd, az Eastinfo Kft. ügyvezetője látta el a tolmácsolás feladatát.
Együttműködési megállapodás Peking és Budapest között - 2005.06.24.
Demszky Gábor főpolgármester úr fogadta Liu Qi urat Peking város első titkárát, valamint Zhang Mao urat, pekingi polgármester-helyettest, akivel aláírták a Budapest-Peking közötti együttműködési megállapodást. Az eseményen Bíró István, az Eastinfo Kft. munkatársa tolmácsolt.
A pekingi első titkár Budapesten - 2005.06.24.
Liu Qi, a Kínai Kommunista Párt Pekingi Bizottságának titkára hivatalos látogatást tett Hiller Istvánnál, az MSZP elnökénél.
Liu Qi urat – aki egyben a 2008-as pekingi olimpiai játékok előkészítő bizottságának elnöke is – fogadta Hiller István, az MSZP elnöke. A megbeszélésen Bíró István, az Eastinfo Kft. munkatársa tolmácsolt.
Dr. Medgyessy Péter ismét Kínába látogatott - 2005.05.26.
A volt miniszterelnök Peking mellett Shanghaiba, Hainanra és Hongkongba is ellátogatott. Cégünk tulajdonos-ügyvezetője, Mohr Richárd, a delegáció hivatalos tagjaként látta el a tolmácsolás feladatait is.

 

 

Az Eastinfo szakértői szolgáltatása révén létrejött a magyar-kínai kapcsolatok történetének eddigi legnagyobb mezőgazdasági vegyesvállalata! - 2005.05.26.
Hosszú hónapok előkészítő munkája után partnerünk, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Rt. egy magyar és egy kínai vállalattal közösen vegyesvállalatot alapított Kínában. A mintegy 250 millió USD teljes befeketetéssel létrejövő vegyesvállalat a kiváló magyar lúdtenyésztés technológiáját fogja meghonosítani Belső-Mongóliában.
Megnyílt a második Eastinfo kínai iroda - irodát nyitottunk Yiwu városban! - 2005.05.17.
Az ügyfeleink által jelzett igény miatt az Eastinfo Kft. kereskedelmi szolgáltató irodát nyitott Yiwuban, a világ kistermékeit forgalmazó központban.
Munkaszüneti napok Kínában 2005. május 1-7. - 2005.04.26.

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmét arra, hogy a közelgő május 1-je Kínában hivatalos ünnepnek számít, ami azzal is együtt jár, hogy május 1-től május 7-ig, mintegy egy hét időtartamon keresztül a kínai tárgyaló feleket nem lehet elérni.
Az ebből fakadó késedelmekkel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ebben az időszakban az Eastinfo Pekingi Irodája is csak korlátozottan lesz elérhető.
Kihelyezett tolmácsok Kínában - 2005.03.08.
2005. márciusától az Eastinfo Kft. új szolgáltatást indít ügyfelei és a Kínába látogató magyar üzletemberek számára. Új szolgáltatásunk keretében Pekingben és Hangzhou-ban élő, magyar anyanyelvű, gyakorlattal rendelkező kínai-magyar-angol tolmácsot biztosítunk üzleti tárgyalásokhoz, vásár-és partnerlátogatásokhoz. A kihelyezett tolmácsok igénybevétele esetén a tolmács kiutazásának jelentős költségeit Önnek nem kell kifizetni, valamint a tolmácsolás megrendelése esetén cégünk Pekingi Képviseleti Irodája további értéknövelt szolgáltatásokat nyújt Önnek.
Új ügyvezető az Eastinfo Kft. élén - 2005.03.01.
2005. februártól az Eastinfo Kft. ügyvezetői posztját Dr. Kende Mária látja el. Az Eastinfo Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Mohr Richárd márciustól az Eastinfo Pekingi Képviseleti Irodájából látja el az Eastinfo kínai hálózatfejlesztésének szakmai felügyeletét, átadva a budapesti központ operatív ügyvezetését.
Új képviseletvezető és a tulajdonos szakmai irányítása az Eastinfo PKI-ben - 2005.03.01.
2005. márciusától, az Eastinfo Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatójának szakmai útmutatása mellett Wu Xiaofeng úr veszi át a Pekingi Képviseleti Iroda (PKI) irányítását.
Az Eastinfo Kft. előfizethető napi sajtófigyelő szolgáltatást indít! - 2005.02.28.
Ingyenes heti hírlevél szolgáltatásunk mellett térítés ellenében elérhetővé tesszük napi sajtófigyelésünket, eljuttatva olvasóinkhoz a Kínával kapcsolatos legfrissebb politikai és gazdasági híreket.
Napi sajtófigyelő szolgáltatásunkkal jelenleg a hivatalos kormányzati és külképviseleti szervek munkáját és tájékozódását segítjük.
Kovács Kálmán miniszter és informatikai cégek Kínában - 2005.02.21.
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter vezetésével kormányzati és üzleti delegáció tárgyalt Kínában. Az IHM miniszter vezette delegáció tagjai kormányzati részről dr. Huszty András, a kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Garamhegyi Ábel, a GKM befektetésekért felelős helyettes államtitkára, Boda Miklós, a NKTH elnöke és Bánhidi Ferenc, a NHH Tanácsának tagja. A magyar IT ágazat és a távközlési piac cégei közül az Eastinfo Kft. kiemelt partnere, a 77 Elektronika Kft. is képviseltette magát az üzleti delegációban.
Új fordítási árlista - 2004.10.01.
 
Az Eastinfo Kft. október 1-től új árlistát léptet életbe a kínai-magyar-angol nyelvű fordításokra vonatkozóan. Cégünk jelenleg Magyarországon az egyetlen kínai nyelvre specializálódott fordító- és tolmácsiroda, valamint Kínára fókuszáló tanácsadóiroda. Áraink jelentős csökkenése Pekingi Képviseleti Irodánk sikeres működésének, valamint az azon keresztül kiszolgált, elégedett ügyfeleinknek köszönhető. Áraink csökkentésétől azt reméljük, hogy még több magyar cégnek/vállalatnak lesz lehetősége rajtunk keresztül kapcsolatba lépni Kínával.
Orosháza város delegációja egyhetes látogatást tett Panjinban. - 2004.10.04.
 
2004. szeptember 17-24 között ünepelték Panjinban a város alapításának 20. évforduláját. Az ünnepségen részt vett a magyarországi testvérváros, Orosháza delegációja. A két város 2002-ben, a panjini polgármesteri delegáció látogatása idején kötött együttműködési megállapodást.
Az Eastinfo Kft. új irodába költözött - 2004.09.13.
Az Eastinfo Kft. új irodája a belvároshoz lényegesen közelebb eső Hermina Business Towers-ben található. Sajnos a költözés miatt korábbi telefonszámaink megváltoztak, de a régi számok még két hónapon keresztül elérhetőek.
Ingyenes Kína-hírlevél indul! - 2004.09.13.
Iratkozzon fel az Eastinfo által indított ingyenes heti hírlevél szolgáltatásra! Heti egy e-mailben értesülhet a Kínával kapcsolatos legfrissebb politikai és gazdasági hírekről. A hírlevél magyarországi, nemzetközi és kínai sajtó híreiből ollózott cikkek rövid, magyar nyelvű kivonatát és internetes elérhetőségét tartalmazza. Szerződött ügyfeleink az ingyenes hírlevélen kívül cégre szabott heti hírlevelet is kapnak tőlünk.
Elkészült az Eastinfo Kft. új weboldala! - 2004. 08. 09.
 
Az oldal tükrözi a vállalat új arculati elemeit, látogatóink a magyar és kínai nyelv mellett angolul és németül is olvashatják a céggel kapcsolatos fontos információkat és friss híreket.
Zhou Yupeng Shanghai alpolgármester budapesti látogatása - 2004. 07. 01.
Zhou Yupeng, Shanghai alpolgármester vezetésével Magyarországra látogatott a 2010-es Sanghaji Világkiállítás szervezőbizottságának delegációja. Az ITDH szervezésében lebonyolított eseményre cégünk biztosította a kínai nyelvű szinkrontolmácsolást.
Hu Jintao látogatás Magyarországon - 2004. 06. 14.
Állami látogatásra érkezett Magyarországra Hu Jintao kínai államelnök. Nagy büszkeség számunkra, hogy cégünk tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Mohr Richárd volt a látogatás során a magyar fél tolmácsa.
Megnyílt az Eastinfo PKI - 2004. 06. 01.
2004. június 1-én hivatalosan megnyílt az Eastinfo Kft. Pekingi Képviseleti Irodája (PKI). Az iroda a budapesti központ szolgáltatásait hivatott segíteni, és partnereink részére Kínával kapcsolatos cégképviseleti, tanácsadói és piackutatási szolgáltatásokat nyújt.
© Eastinfo, 1996-2008 vissza a főoldalra