Rólunk

Néhány éve még hihetlenül hangzott, hogy Kína hamarosan a világ vezető gazdasági hatalma lesz – mára ez mindenki számára egyértelmű. Kína dinamikusan növekvő termelése és exportja, valamint hatalmas piaca logikus megoldásként kínálja, hogy Kínával feltétlenül érdemes üzleti kapcsolatot kiépíteni. Azonban ez rendkívül nehéz, idő- és költségigényes, hiszen a nyugati világtól alapjaiban eltérő nyelv, kultúra, mentalitás, üzleti és jogi környezet miatt számos helyzetben egészen más történik, mint amit Európában megszoktunk és várunk. Ez gyakran komoly nehézségeket és veszélyeket hordoz magában.

Az 1996-ban alakult, teljes egészében európai tulajdonú Eastinfo a kínai-magyar kapcsolatok alakításának kulcsfontosságú tanácsadó vállalatcsoportja. Magyar és európai cégek részére Kínával kapcsolatos tanácsadást, piackutatást, cégképviseletet, kapcsolattartást, beszerzési és értékesítési képviseletet, valamint kínai nyelvű tolmácsolást és fordítást nyújtunk, míg a kínai vállalatoknak nyújtott európai tanácsadó és cégképviseleti szolgáltatásaink révén lehetővé tesszük, hogy a kínai nagyvállalatok Magyarországon fektessenek be és ezáltal üzleti lehetőségekhez jussanak Európában. Anyavállalatunk, az Eastinfo Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. budapesti székhelyű, Pekingi Irodánk pedig Kína egész területén nyújt szolgáltatást partnereinknek.

Kínára szakosodott tanácsadó cégként az a szerepünk, hogy az Ön kínai üzletében felismerjük és elhárítsuk a lehetséges veszélyforrásokat, illetve optimalizáljuk, sikeressé tegyük Önt Kínában. Kínában létesített irodáink, évtizedek óta a kínai-magyar kapcsolatokkal foglalkozó szakértőink, munkatársaink nyelvtudása és széles körű tapasztalataink révén megóvhatjuk Önt azoktól a buktatóktól, amelyekkel előbb-utóbb szinte mindenki szembetalálja magát, amikor kapcsolatba kerül Kínával. Használja Ön is tudásunkat és tapasztalatunkat megelőzésként, mert miután megtörtént a baj, általában már csak a tűzoltásra van lehetőség. Ne feledje: a megelőzés olcsóbb, mint a kárelhárítás! Esettanulmányaink pedig bebizonyítják: hiába ment eddig minden rendben a kínai kapcsolatban, bármikor új helyzet állhat elő.

Sikerünk kulcsa, hogy partnereink üzleti együttműködéséhez professzionális, tapasztaltra épülő szolgáltatást és magas hozzáadott értéket biztosítunk. A kiemelt együttműködéseket projektvezetéssel fogjuk össze, referenciáink között szerepel vegyesvállalat alapítása és tulajdonosi képviselet biztosítása, technológiai transzferben való aktív részvétel, beszerzési és értékesítési koordináció.

VESZÉLYFORRÁS

EASTINFO ÁLTAL NYÚJTOTT MEGOLDÁS

Kommunikációs akadály

Kínaiul tudó munkatársak (Magyarországon és Kínában)
Sokéves magas szintű tolmácsolási és fordítási tapasztalat

Eltérő üzleti és kulturális szokások

Szakmai háttéranyagok, üzleti etikett és szokások ismerete
Tapasztalt szakértőink hatékony segítsége

Földrajzi távolság

Kínai irodahálózat – helyszíni jelenlét
Budapesti Iroda – közvetlen és folyamatos kapcsolattartás

Információhiány

Átfogó adatbázisok, háttéranyagok, kapcsolatok
A kevéssé megbízható Internet mellett személyes ellenőrzés

Kapcsolatok és csatornák hiánya

Magas szintű, kiterjedt összeköttetések, közvetlen kapcsolatok
Párhuzamos jelenlét Kínában és Magyarországon

Jelentős üzleti kockázat

Veszélyek, különbségek ismerete
Cégháttér felkutatása révén üzleti kockázat csökkentése

© Eastinfo, 1996-2008 vissza a főoldalra